Wat eet Deurne?

Derde DuurzaamheidsCafé op 3 maart                               Wat eet Deurne? Duurzaam of duur? 

in ‘de Ossenbeemd’ Haageind 31 Deurne.

Wat eten we in Deurne en kunnen we dat ook na 2025 nog blijven doen? Voedselproductie en consumptie blijven ons met alle problemen rond klimaat, milieu en gezondheid bezighouden. We grijpen steeds meer terug op lokale streekproducten; om redenen van nostalgie en welvaart of uit welbegrepen belang  ten bate van een duurzame wereld? En kunnen we de groeiende wereldbevolking wel voeden met alleen biologische productie en wat zijn de voors en tegens daarvan uit oogpunt van duurzaamheid? En is ons eten wel gezond? Allemaal vragen die we op het DuurzaamheidsCafe voorleggen aan regionale ondernemers, die hun brood verdienen aan onze voeding.

Hoe ze dat doen  en wat daarbij volgens hen duurzaam is, komt aan de orde in het derde DuurzaamheidsCafé in ‘de Ossenbeemd’ in Deurne op donderdag 3 maart, aanvang 20.00 uur.

Willem Buiter uit Deurne, landbouwkundig gepokt en gemazeld, houdt een korte prikkelende inleiding en spaart links en rechts niet; duurzaam of niet duurzaam. Daarna verzorgen 6 ondernemers een Pecha Kucha power point presentatie van ongeveer 6 minuten en gaan ze met de zaal in gesprek:

  • Kees van Zelderen, biologisch melkveehouder in Rips, voorzitter van Europese organisatie van biologische melkveehouders.
  • Henk Kerkers van Bijzonder Brabants uit Deurne, teelt “vergeten en onvergetelijke groenten” en levert aan detail- en groothandel en restaurants.
  • Lambertus Zijlstra van de Hofwebwinkel, een internetwinkel in biologische groenten en fruit. Bestel, afhaalservice en bezorgservice, direct van de boer.
  • Henri Michiels uit Deurne  van Smood (Smart Food) uit Horst, ontwikkelt en produceert innovatieve gezonde voedingsmiddelen (fingerfood, Pearls en New Food van fruit, groente en glutenvrije haver) van hoge kwaliteit.
  • Frank de Boeff van Bodec BV (Helmond), ontwikkelt technologie, concepten en nieuw producttoepassingen uit o.a. reststromen van en voor de voedingsmiddelen industrie.
  • Kees Witteveen van ’t Streeckhuys, is onlangs in Deurne gestart met een speciaalzaak in streekproducten, zoals vlees, groenten, fruit en aanverwante artikelen.

De avond word geleid door Willy Koppens uit Deurne. De zaal wordt uitgedaagd om stelling te nemen of in te gaan op de sprekers met vragen en/of opmerkingen.