Duurzame mobiliteit

 6 APRIL 2017,  THEMA :  DUURZAME MOBILITEIT HEBBEN OF DELEN ?

Eerste Lustrum: Het 5-de Duurzaamheidscafé gaat over Duurzame Mobiliteit.

Het Duurzaamheidscafé wordt al weer voor de vijfde keer georganiseerd in Deurne.

Donderdagavond 6 april, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Cultuurcentrum Deurne. Programma duurt tot ca 22.15 uur. Vrijwillige bijdrage entree € 2,50 pp.

De organisatie wil actieve ondernemers en instellingen, die daadwerkelijk iets doen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een open podium bieden. Om zo elkaar en het publiek te infomeren en mogelijkheden te scheppen voor samenwerking en leren van elkaars ervaring. De discussie en uitwisseling van ideeën na de presentaties zijn zeer waardevol. Niet de mooie ideeën zijn van belang, maar wat er daadwerkelijk al gebeurt. De ervaring laat zien, dat al veel ondernemers en instellingen het belang van de juiste afweging tussen people-planet-profit inzien en weten, dat je dan alleen kunt overleven en meedoen.

Op donderdag 6 april staat het thema Duurzame Mobiliteit centraal, “Hebben of delen” is het thema.

Dirk van der Ven (Berkel-Enschot) , opent de avond met een inleiding over stadsontwikkeling en duurzame mobiliteit. Dirk van der Ven was tot 2015 eigenaar/directeur van ConnexInnovation en is daarna als partner van WalasConcepts verder gegaan. Hij houdt zich bezig met urbanisatie vraagstukken en community building en is actief in meerdere projecten en binnen- en buitenland.

Daarna volgen deze 5 pecha kucha presentaties:

Hans van der Vorst en Ruud Verhoeven van Demarrage Fietskoeriers Helmond. Demarrage verzorgt op meer plaatsen duurzame groene koeriersdiensten; naast Helmond ook Maastricht, Sittard en Eindhoven.

Bert Schoeren (SchoerenKinetic Art te Malden) Kan niet aanwezig zijn.             (Bert ontwerpt en bouw kinetische sculpturen in opdacht van met name bedrijven en instellingen in binnen- en buitenland, die uiting geven aan hun duurzaamheidsprofiel. De sculpturen hebben steeds een basis in het gebruik van wind, zon en water, waarbij beweging een centraal thema is.)

Merien ten Houten van Amber Mobility (Eindhoven). Een innovatief concept, waarbij duurzaam ontworpen elektrisch aangedreven auto’s  direct beschikbaar zijn op de werkplek van aangesloten bedrijven. Er rijden op dit moment al enkele prototypen in Eindhoven. Het ontwerp is afgestemd op lange afstand, snel en elektrisch met een totale levensduur van 1.500.000 km.

Jan van Schijndel  (VSA) Mobiliteit, educatie, verkeersgedrag en fietspromo(e)tie. Als deskundige op het gebied van verkeer en vervoer adviseert hij gemeenten, bedrijven en verder iedereen die iets wil met mobiliteit. Rijdt regelmatig door Deurne op elektrische driewieler.

Michel Lintermans (Deurnes vertegenwoordiger van Rover): vereniging ter behartiging van de belangen van NS-reizigers en verbetering van het spoorvervoer.