Circulaire economie

3 NOVEMBER 2016, CIRCULAIRE ECONOMIE    Afval ? Bestaát niet !

De inleiding werd gehouden worden door architect Benny Munsters. Hij gaf zijn visie geven op circulaire economie. Een vijftal bedrijven en organisaties, welke bezig zijn met diverse processen die leiden tot een circulaire economie, waren uitgenodigd:

Stchting Werkgroep Een Aarde uit Asten. Bij deze stichting, die een kringloopwinkel exploiteert,  werken ongeveer 100 vrijwilligers. Men kan er goederen brengen of op laten halen. De goederen worden na aanlevering schoongemaakt en verkocht. De opbrengst van de verkoop gaat naar ontwikkelingsprojecten over de hele wereld. Ton Hendrix verzorgt de presentatie.

Arthur Cooijmans van Van Dorp Installaties uit Helmond. Een landelijk installatiebedrijf met 14 vestigingen, werkt op basis van duurzaam installeren. Het bedrijf is gecertificeerd voor het hoogste niveau van de CO2 prestatieladder.  Arthur Cooijmans zal ons  laten zien wat duurzaam installeren is.

Houtverwerkingsindustrie Fransen uit Deurne. Al meer dan 100 jaar in Deurne. Aanvankelijk lag het accent vooral op de houthandel (met name tot midden vorige eeuw mijnhout), daarna werd naast de handel ook de verwerking van hout een belangrijk bedrijfsonderdeel. Inmiddels staat de vierde generatie Fransen aan het roer en sinds Paul Fransen de leiding heeft, is het begrip duurzaamheid een belangrijk item geworden.

Fons Weijts van Repair Café Woensel. Zij werken onder het motto: Weggooien? Mooi niet!. Kapotte spullen die je zou willen weggooien, kunnen naar het Repair Café gebracht worden. Daar staan vrijwilligers met allerlei vakkennis en deskundigheid klaar  om voor een vrijwillige bijdrage uw spullen te repareren.

Frank van Tilburg van de firma Quispel. Hij is bezig met innovaties op het gebied van second life. Kantoormeubilair een tweede leven geven met nieuwe technieken.