10 april 2019

Woensdagavond 10 april was het negende Duurzaamheidscafe Deurne met een keur aan interessante sprekers uit Deurne en omgeving. Het thema “Waterstof, bom of reddingsboei?” stelt de vraag of waterstof misschien wel het enige perspectiefvolle antwoord is op het energie vraagstuk.

Met totaal vijf pecha kucha presentaties door ondernemers en doeners wordt deze avond weer buitengewoon interessant en afwisselend. Daarbij wordt duurzaamheid breed ingestoken op alle aspecten van people, planet en profit. De avond wordt geleid door Willy Koppens. Na de presentaties geeft hij gelegenheid aan de zaal en de sprekers om met elkaar in gesprek te gaan.

  • Lieke Swinkels en Thijs van Pareren, financieel adviseurs bij Rabobank Peelland Zuid. Zij gaan in op duurzaam wonen en financieringsopties.
  • Frans Wilms, secretaris van Stichting Vlooienmarkt Deurne over hoe afgedankte spullen een tweede leven krijgen en welke voor andere positieve effecten deze kringloop winkel nog meer heeft.
  • Ernest de Groot, dagelijks bestuurslid/loco dijkgraaf van Waterschap Aa en Maas. Zijn pecha kucha gaat over klimaatbestendig waterbeheer en welke uitdagingen daar liggen voor Waterschap Aa en Maas. Met de waterschap verkiezingen net achter de rug niet de mooie beloftes maar de weerbarstige praktijk van alle dag.
  • Immanuel Geesing, Secretaris van Stichting Indusym over circulaire economie en afval als grondstof.
  • Leon Konings uit Deurne, werkzaam als sustainability officer bij Philips Lighting in Eindhoven. Hij zet uiteen wat Philips op het vlak van duurzaamheid al in praktijk brengt en wat de toekomst is.