11 april 2018

  

Foto van Siebe Roefs

DuurzaamheidsCafe Deurne11 april  “Gas eraf en Gas erop!”

Op woensdagavond 11 april is alweer het zevende Duurzaamheidscafe Deurne met een keur aan interessante sprekers uit Deurne en omgeving. Het thema “Gas eraf en Gas erop” geeft aan met welke urgentie gewerkt wordt aan de energietransitie. De inleiding wordt deze keer verzorgd door een jong ondernemend talent uit Deurne, Siebe Roefs. Siebe is oud-leerling Willibrord Gymnasium, studeert aan de TU Delft en nam met het Nuon SolarTeam deel aan de zonneauto race in Zuid-Afrika. Hij is medeoprichter en mede eigenaar van KRSolar. Zijn inspirerende verhaal zet de toon voor totaal zes PechaKucha presentaties. De avond wordt geleid door Willy Koppens. Na de presentaties geeft hij gelegenheid aan de zaal en de sprekers om met elkaar in gesprek te gaan.

  • Hugo van Osch, directeur-eigenaar van Arte Groep uit Helmond. Steenverwerker Arte laat al jaren zien hoe je Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met het hele team in de praktijk brengt. Duurzaam ondernemen staat bij Arte in steen gebeiteld.
  • Bart Vedder van Bakkerij Vedder, steekt veel energie in productontwikkeling en loopt voorop in het gebruik van nieuwe, gezondere ingrediënten en een innovatieve bereidingswijze.
  • MauriceArons, directeur-eigenaar van Lixero, over zijn programma duurzame verlichtingssystemen.
  • Henk Kuijpers, eigenaar van een gesloten varkensbedrijf Kuijpers Farmers, is overgestapt naar een meer duurzame bedrijfsvoering met het Heyde Hoeve Varken in combinatie met een zorgboerderij.
  • Hans Martens, algemeen directeur van BMW Helmond, vertelt over het BMW elektrisch rijdenprogramma.
  • Mariëlle van Lieshout, eigenaar van een oesterzwammenkwekerij in Liessel, heeft met BotanicBites een plantaardige worst van oesterzwamvoetjes ontwikkeld. Zij was onlangs uitgebreid op tv in het programma BinnensteBuiten.

Voor aanvang en tijdens de pauze speelt Joost Goossens uit Deurne piano; hij beheerst een breed scala aan klassieke en moderne stukken. De avond is in het CultuurCentrum Deurne aan Martinetplein, aanvang 20.00 uur. Van bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage van € 2,50 gevraagd. De avond heeft als doel te laten zien hoe urgent duurzaamheid is en wat daar in de praktijk door vooruitstrevende ondernemers en organisaties al aan wordt gedaan.